התחלתי את דרכי ככותב לפני דור. דור וחצי אפילו.
בגיל 20 כבר היה לי מדור סאטירי בעיתון הצופה (למזלי אין עדויות לכך בגוגל). יש לי טור אישי כמעט 25 שנה.
בכל שבוע אני כותב את עצמי. מגיב למתרחש. בין לבין כתבתי ספרים (הוצאתי אותם לבד – גם על זה אני מדבר בסדנה…), כתבתי סטנדאפ איתו אני מופיע בהנאה גדולה ואפילו סדרת טלוויזיה בקשת יש לי, בקרוב עונה שניה בעזרת ה׳…
אני לא מספר את זה כתעופה עצמית חלילה, אלא כדי לומר דבר פשוט: אני אוהב לכתוב. אבל אני גם מאמין בכתיבה. מאמין בכוח שלה. בעיני כתיבה אישית היא דרך לריפוי.
ואני מרגיש שלקראת גיל 50 הגיע הזמן שלי לחלוק אתכם את מה שאני יודע על כוחה המופלא של הכתיבה ועל רזיה.
בסדנה שהפקנו בהפקה באמת מושקעת, נדבר גם על הטכני לכאורה (רק לכאורה) – איך כותבים טור אישי, טור דעה, טור ביקורת, סטטוס בפייסבוק, נאום לעבודה. איך כותבים סיפור. איך מוציאים ספר לאור. ואיך כותבים מצחיק? מה הטיפים לכתיבה קומית, לסאטירה ומה הם גבולות ההומור? איך פותחים טקסט, איך מסיימים אותו, איך מראיינים. וגם – איך מפתחים אישיות בולטת במדיה החברתית. מה נכון ומה לא.
אבל בסדנה אני עוסק גם בכתיבה האישית, כתיבה שהיא כלי להתפתחות והבנה עמוקה של מי אנחנו באמת. מה הכללים שאתם חייבים לדעת כדי לכתוב את עצמכם, איך תדעו האם הסיפור שלכם יכול לעניין את כולם?
והאם בכוחה של הכתיבה להפחית חרדה? (ספוילר: חד משמעית כן).
אז מה מחכה לכם? אני מחכה לכם. עם 14 שיעורים שאני אוהב לקרוא להם מפגשים. עם הסברים, דוגמאות וגם תרגילים. יהיה גם מפגש זום איתי לנרשמים עליו נספר בהמשך.
אבל בעיקר יש לי הצעה מעומק הלב: תכתבו. תכתבו כדי להבין. תכתבו כדי לשרוד. תכתבו כדי לשמוח.